«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران که چند ساعت قبل از «استیو ویتکاف» نماینده آمریکا در مذاکرات غیر مستقیم با ایران، به مسقط پایتخت عمان وارد شده بود، با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان دیدار و رایزنی کرد.
«بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان به مانند دو دور قبلی مذاکرات، نقش میانجی و واسط را در مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا ایفا میکند.
بر اساس برنامهریزی صورتگرفته توسط میزبان عمانی و توافق ایران و آمریکا، روز شنبه نشستهای کارشناسی و فنی پیش از گفتگوهای غیرمستقیم وزیر امور خارجه کشورمان با نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا برگزار خواهد شد.
پس از رایزنی های فنی هیات های کارشناسی، گفتگوهای نمایندگان عالی ایران و آمریکا در این مذاکرات آغاز می شود.
ریاست هیات کارشناسی و فنی ایران را «مجید تخت روانچی» و «کاظم غریب آبادی» معاونان وزرای خارجه بر عهده خواهند داشت.
در طرف مقابل «مایکل آنتون» ریاست هیات کارشناسی آمریکا را بر عهده دارد. تیمی متشکل از وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا نیز آنتون را همراهی میکند.
گزارش ها نشان می دهند آنتون ریاست یک هیئت کارشناسی حدودا ۱۲ نفره را به عهده دارد که وظیفه آنها بررسی جزئیات فنی و رویهای توافق احتمالی از جانب طرف آمریکایی است.
به گزارش رسانههای غربی، آنتون که اکنون رئیس اداره برنامهریزی سیاستگذاری وزارت خارجه است آشنایی با مسائل هستهای ندارد، اما سوابق او نشان میدهد که آنتون در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، در سیاستگذاری آمریکا درباره پرونده هستهای ایران نقش تعیینکنندهای داشته است.
براساس آنچه که رسانه ها اعلام کردند، رابطه مایکل آنتون با «دونالد ترامپ» نه صرفاً یک همکاری سیاسی بلکه نوعی پیوند فکری و ایدئولوژیک بود که از سال ۲۰۱۶ آغاز شده و تا دولت دوم ترامپ در سال ۲۰۲۵ امتداد یافته است.
دور اول و دوم این گفتوگوها به ترتیب در مسقط و رم برگزار شده است.