AR | EN

1404-04-27 02:35

AR | EN

1404-04-27 02:35

اشتراک گذاری مطلب

علایی: در دوره بایدن، آمریکا برای حمله به ایران شبیه‌سازی کرد

حسین علایی؛ استاد دانشگاه و تحلیلگر نظامی سیاسی و از فرماندهان ارشد دوران دفاع مقدس:

آمریکایی‌ها تصور می‌کردند که ایران پای میز مذاکره حاضر نخواهد شد و خود این بهانه کافی را به آمریکا و اسرائیل می‌داد که اجتناب ایران از مذاکره را بهانه ای برای حمله قرار دهند.

زمانی که ایران مذاکره را پذیرفت سناریو اول مدنظر آمریکا و اسرائیل رنگ باخت چرا که ایران گفت‌وگو را پذیرفت.

ایران می‌دانست که مذاکره آنها طرحی برای توافق نیست بلکه برنامه آنها برای دیکته کردن نظر خود به ایران است اما با این وجود ایران در محاسبه‌ای درست این گفت‌وگوها را آغاز کرد.

زمانی که ایران پشت میز مذاکره حاضر شد آمریکایی‌ها برای توافق زمان دوماهه تعیین کردند که در حقیقت تلاشی برای شروع جنگ بود و برای اینکه بتوانند برای مدت محدودی ایران را تحت فشار قرار دهند تا توافق را بپذیرد و سپس گزینه جنگ را اجرایی کنند.

ترامپ از دور اول ریاست جمهوری به دنبال حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران بود

هم اسرائیل و هم آمریکا سالیان درازی است که برای برنامه جنگ، اطلاعات گوناگونی را از ایران جمع‌آوری کرده‌اند: اینکه به کجاها باید حمله کنند، چه کسانی را باید از بین ببرند، و روی این موارد، کار کرده‌اند.

به نظر می‌رسد اسرائیل از حدود ۳۰ سال پیش، دستگاه موساد را علیه ایران فعال کرده و شبکه‌ای عظیم از جمع‌آوری اطلاعات را سازمان‌دهی کرده است؛ به‌ویژه از طریق اطلاعات آشکار، ابزارهای الکترونیکی، فناوری‌های ماهواره‌ای و سایر فناوری‌های مدرن، این اطلاعات را جمع‌آوری کرده است

شبیه سازی حمله به تاسیسات هسته ای ایران از سال‌ها قبل در دوره بابدن در صحرای نوادا انجام شده بود

سامانه «گنبد آهنین» برای مقابله با حمله ایران ساخته شد.

آمریکایی‌ها صنعت هسته‌ای ایران را معادل صنعت نظامی هسته‌ای می‌دانستند.

یا تسلیم یا جنگ؛ سیاست ترامپ از روز نخست بازگشت به کاخ سفید بود.

اما سوال اینجاست: آیا آمریکا و اسرائیل آتش‌بس را اعلام کرده‌اند تا ضعف‌های خود را جبران کرده و برنامه دیگری را پیاده کنند؟ باید دید روز دوشنبه، که نتانیاهو خونخوار و جنایتکار می‌خواهد گزارش عملیاتش را به دونالد ترامپ در کاخ سفید بدهد، چه تصمیمی خواهند گرفت.

آیا به این نتیجه خواهند رسید که نمی‌توانند از بیرون برای ملت ایران تصمیم‌گیری کنند، و اینکه دولت‌هایی مانند آمریکا و جنایتکارانی مثل نتانیاهو نمی‌توانند سرنوشت مردم ایران را تعیین کنند؟ یا دوباره به اشتباه خواهند افتاد و خواهند خواست آن‌طور که خود نتانیاهو گفته، «کار نیمه‌تمامشان» را تمام کنند؟

منبع ایرنا

اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *