AR | EN

1404-02-24 19:04

AR | EN

1404-02-24 19:04

اشتراک گذاری مطلب
دستاوردهای رئیس‌جمهور آمریکا از سفر به ریاض

ترامپ چک‌های سفید امضا و اغوا کننده سعودی را دریافت کرد

سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی چنانچه پیش‌بینی می‌شد با انعقاد بزرگترین توافق‌نامه فروش تسلیحات در تاریخ همراه شد؛ توافقی به ارزش ۱۴۲ میلیارد دلار که شامل فروش تجهیزات و خدمات جنگی پیشرفته از بیش از ۱۲ شرکت تسلیحاتی آمریکایی به عربستان سعودی است.

این در حالی‌ست که رئیس‌جمهور آمریکا و ولیعهد عربستان سند دیگری با عنوان تقویت مشارکت‌های استراتژیک برای رونق اقتصادی امضا کردند.

در همین حال ترامپ در سخنان خود از تعهد ۶۰۰ میلیارد دلاری عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری در ایالات متحده آمریکا خبر داد و ابراز امیدواری کرد سرمایه سعودی زمینه ایجاد شغل برای نسل‌های آینده آمریکا شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، در بخشی از سخنان خود در دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، گفت:

همان‌طور که می‌دانید، بزرگ‌ترین رهبران اقتصادی جهان در اینجا حضور دارند. آن‌ها قرار است با چک‌های بزرگی برگردند، یا با تعهدات مالی بزرگی که شما در اختیارشان قرار می‌دهید.

برای ایالات متحده، ما داریم درباره حدود دو میلیون شغل صحبت می‌کنیم که به واسطه این سفر ایجاد خواهد شد.

در واقع ترامپ با این اظهارات همانگونه که در بدو آغاز به کار دولت دوم خود اعلام کرده بود، تصریح کرد به دنبال چک‌های سفید امضای سعودی به ریاض آمده است. با این حال امتیازهای دریافتی نیز برای آمریکا شگفت انگیز بود.

چنانچه جایی ترامپ با رضایت گفت: «من و بن‌سلمان خیلی یکدیگر را دوست داریم». کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای این توافق‌ها را برای هر دو کشور تاریخی و متحول‌کننده نامید که نمایانگر دوران طلایی جدیدی از همکاری بین ایالات متحده و عربستان سعودی هستند.

بر اساس گزارش رسانه‌ها برخی از مهم‌ترین قراردادهای منعقد شده آمریکایی در عربستان شامل موارد زیر است:

– شرکت سعودی دیتا ولت متعهد شد ۲۰ میلیارد دلار در مراکز داده هوش مصنوعی و زیرساخت‌های انرژی در آمریکا سرمایه‌گذاری کند.

غول‌های گوگل، اوبر، دیتاولت، سالس‌فورس و…متعهد شدند مجموعا ۸۰ میلیارد دلار در فناوری‌های تحول‌آفرین در هر دو کشور سرمایه‌گذاری کنند.

– پروژه‌های زیربنایی کلیدی از جمله فرودگاه بین‌المللی ملک سلمان، پارک ملک سلمان و … به شرکت‌های آمریکایی محصول شد که ۲ میلیارد دلار از خدمات صادراتی آمریکا را شامل می‌شود.

– قرارداد صدور برخی دستگاه‌ها در صنعت انرژی به ارزش ۱۴.۲ میلیارد دلار و هواپیماهای مسافربری بوئینگ ۷۳۷-۸ به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار منعقد شد.

-یک قرارداد سرمایه‌گذاری در حوزه سلامت و مراقبت‌های بهداشتی به ارزش ۵.۸ میلیارد دلار منعقد شد.

مشارکت‌های سرمایه‌گذاری شامل چندین صندوق ویژه بخش با تاکید بر استقرار در ایالات متحده است مانند صندوق سرمایه‌گذاری انرژی ۵ میلیارد دلاری، صندوق فناوری هوافضا و دفاعی عصر جدید ۵ میلیارد دلاری و صندوق ورزشی جهانی انفیلد اسپورتس ۴ میلیارد دلاری که هر کدام سرمایه قابل توجهی را به صنایع آمریکایی هدایت، نوآوری را هدایت و مشاغل باکیفیتی را در سراسر ایالات متحده ایجاد می‌کنند.

بر این اساس می‌توان گفت عربستان سعودی همچنان بزرگ‌ترین شریک فروش تجهیزات نظامی خارجی آمریکا خواهد ماند. این توافق‌ها زمینه‌ساز نفوذ بیشتر آمریکا در سیاست ریاض خواهد شد، هر چند بطور معمول باید برعکس باشد و عربستان باید نفوذ بیشتری در سیاست آمریکا نشان دهد. اما تصمیم‌های انفعالی ریاض در برابر مطالبات مالی ترامپ که بیشتر شبیه باج دادن است، از نتیجه معکوس حکایت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *