AR | EN

1404-02-16 19:41
📰 فرمانده‌کل سپاه: مقابل هیچ دشمنی حتی یک گام عقب نمی نشینیم/ برای پیروزی ساخته شده‌ایم📰 تاکید پزشکیان بر نقش معلمان و عدالت آموزشی در آینده کشور📰 رهبر انقلاب: برای امت اسلامی هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد نیست📰 هشدار وزارت خارجه ایران به آمریکا: آزمودن دوباره شیوه‌ها و شگردهای ناموفق، نتیجه‌ای جز تکرار همان ناکامی‌های پرهزینه قبلی نخواهد داشت📰 دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در هاله ای از ابهام / ایران تعویق مذاکرات را تائید کرد📰 فرمانده‌کل سپاه: مقابل هیچ دشمنی حتی یک گام عقب نمی نشینیم/ برای پیروزی ساخته شده‌ایم📰 تاکید پزشکیان بر نقش معلمان و عدالت آموزشی در آینده کشور📰 رهبر انقلاب: برای امت اسلامی هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد نیست📰 هشدار وزارت خارجه ایران به آمریکا: آزمودن دوباره شیوه‌ها و شگردهای ناموفق، نتیجه‌ای جز تکرار همان ناکامی‌های پرهزینه قبلی نخواهد داشت📰 دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در هاله ای از ابهام / ایران تعویق مذاکرات را تائید کرد

AR | EN

1404-02-16 19:41

📰 فرمانده‌کل سپاه: مقابل هیچ دشمنی حتی یک گام عقب نمی نشینیم/ برای پیروزی ساخته شده‌ایم📰 تاکید پزشکیان بر نقش معلمان و عدالت آموزشی در آینده کشور📰 رهبر انقلاب: برای امت اسلامی هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد نیست📰 هشدار وزارت خارجه ایران به آمریکا: آزمودن دوباره شیوه‌ها و شگردهای ناموفق، نتیجه‌ای جز تکرار همان ناکامی‌های پرهزینه قبلی نخواهد داشت📰 دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در هاله ای از ابهام / ایران تعویق مذاکرات را تائید کرد📰 فرمانده‌کل سپاه: مقابل هیچ دشمنی حتی یک گام عقب نمی نشینیم/ برای پیروزی ساخته شده‌ایم📰 تاکید پزشکیان بر نقش معلمان و عدالت آموزشی در آینده کشور📰 رهبر انقلاب: برای امت اسلامی هیچ منفعتی بالاتر از اتحاد نیست📰 هشدار وزارت خارجه ایران به آمریکا: آزمودن دوباره شیوه‌ها و شگردهای ناموفق، نتیجه‌ای جز تکرار همان ناکامی‌های پرهزینه قبلی نخواهد داشت📰 دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در هاله ای از ابهام / ایران تعویق مذاکرات را تائید کرد

اشتراک گذاری مطلب

بقایی: برای دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا منتظر اطلاع رسانی عمان هستیم

«اسماعیل بقایی» در نشست خبری امروز (دوشنبه) در پاسخ به سوالات خبرنگاران عنوان داشت:

  • درباره سفر وزیر خارجه به پاکستان: سفر وزیر خارجه به پاکستان در چارچوب رایزنی مستمر و نزدیک ایران با کشورهای همسایه انجام شده است. ما روابط نزدیکی با پاکستان داریم و در این سفر مسائل منطقه و همچنین مسائل فلسطین، لبنان، سوریه و تحولات در غرب آسیا مورد رایزنی قرار می‌گیرد.
  • درباره سفر وزیر خارجه به هند: وزیر خارجه امروز در جریان سفر به پاکستان علاوه بر دیدار با همتای پاکستانی خود با نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور پاکستان نیز  دیدار خواهد کرد و سفرشان امروز به این کشور خاتمه پیدا می‌کند و در روز پنجشنبه برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک ایران و هند به هند سفر خواهند کرد.
  • درباره تنش های میان هند و پاکستان: ما در ایران  به عنوان کشوری که با ۲ کشور پاکستان و هند روابط دیرینه و مبتنی بر منافع متقابل و پیوندهای عمیق تاریخی داریم، حتماً دوست نداریم که تنش در این منطقه و بین این ۲ کشور  به وجود بیاید و از هیچ تلاشی برای کاهش تنش و جلوگیری از افزایش آن فروگذاری نخواهیم داشت.
  • مذاکرات ایران و اروپا: قرار بر این بود که تیم ایران و سه کشور اروپایی در سطح مدیران سیاسی قبل از برگزاری دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رم در روز جمعه با یکدیگر رایزنی کنند ولی به تبع اینکه مذاکرات به تعویق افتاد، هیئت ما نیز به رم سفر نکرد. قطعاً ما آمادگی برگزاری چنین نشستی را داریم و باید در مورد زمان و مکان آن با طرف‌های مقابل به جمع‌بندی برسیم.
  • دلایل تعویق دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا: ایران پایبندی خود را به ادامه مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی در عمل نشان داده است و ما با آمادگی در چند دور مذاکرات شرکت کردیم. تعویق گفت‌وگوها بنا به پیشنهاد عمان و تفاهم طرفین بود به دلایلی که در توییت  وزیر خارجه کشورمان و وزیر خارجه عمان مطرح شد. در مورد آینده گفت‌وگوها منتظر اعلام نظر عمانی‌ها هستیم. چون ما ارتباط مستقیمی با آمریکا نداریم و عمانی‌ها در مورد زمان و مکان گفت‌وگوها هماهنگی می‌کنند و در این ارتباط اطلاع رسانی می‌شود.
  • برکناری «مایک والتز» از سمت مشاور امنیت ملی آمریکا: تغییرات در داخل هیات سیاست‌گذاری آمریکا ، مربوط به خودشان است و آنچه که برای ما ملاک و مشخص است رفتار و موضع‌گیری رسمی طرف مقابل در میز مذاکره است.
  • درباره اظهارات آمریکایی ها درباره عدم هماهنگی زمان و مکان مذاکرات: ما در مورد موضوعاتی همچون اعلام زمان و مکان مذاکرات به صورت شفاف عمل کردیم و نباید این موضوع بخشی از بازی مذاکراتی باشد. تصمیم گیری در مورد زمان دور چهارم مذاکرات بنا به پیشنهاد عمان و با هماهنگی ۲ طرف انجام شد و ۲ طرف می‌دانستند که در حال توافق در این زمینه هستند و اینکه بعدا چه اتفاقی افتاد، اجازه بدهید که من به موضع رسمی اعلام شده از سوی وزارت خارجه عمان و خودمان بسنده کنم.
  • تهدید نتانیاهو علیه ایران: قطعاً جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ما با تمام قوا و با مراقبت کامل هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ می‌دهند و در این زمینه تردیدی وجود ندارد.
  • درباره ادعاهای آمریکایی درباره ممانعت از دستیابی ایران به بمب اتم: ما آماده ورود و تداوم یک مسیر دیپلماتیک برای حل مسائل مرتبط با موضوع فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان و خاتمه دادن به تحریم‌ها هستیم و در این زمینه ثابت قدم خواهیم بود. این که گفته می‌شود خواسته طرف‌های آمریکایی این هست که جمهوری اسلامی ایران بمب اتمی نداشته باشد اگر در  این زمینه و در این خواسته صداقت وجود داشته باشد فکر می‌کنم که خیلی از مسائل قابل حل هست، چون ما از قبل اعلام کرده‌ایم و در عمل هم نشان داده‌ایم که به هیچ عنوان دنبال تسلیحاتی‌سازی برنامه هسته‌ای خودمان نیستیم.
  • درباره ارتباط ایران به عملیات یمن علیه رژیم صهیونیستی: بارها اعلام شده جمهوری اسلامی ایران نه نایبی دارد و نه نیازی به نایب در منطقه دارد. تنها طرفی که در منطقه نایب یک قدرت دیگر است، رژیم صهیونیستی است که متاسفانه منطقه ما را دچار ناامنی و آشوب کرده است. مردم یمن بنا به حس انسانی و همبستگی دینی خود با مردم فلسطین و البته در راستای دفاع از خود در برابر تجاوز مکرر آمریکا، تدابیری را اتخاذ کردند. این، تصمیم مستقل یمن است و همه اتهام‌ها و ادعاهایی که در رابطه با فعالیت‌های یمنی‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، بی‌اساس بوده و در جهت فرافکنی و تحت‌الشعاع قرار دادن مشکل و معضل اصلی منطقه که ادامه نسل‌کشی در غزه و فلسطین است. مطرح می‌شود.
  • درباره تهدید حمله به ایران و واکنش احتمالی ایران: رایزنی‌هایی که طی چهار، پنج هفته اخیر متعاقب شروع روند مذاکرات غیرمستقیم صورت گرفت، همه اینها را کنار هم بگذارید خواهید دید که سیاست جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای همسایه است، اما نکته‌ای که لازم است مد نظر باشد، این است که همه کشورها طبق یک اصل مسلم حقوق بین‌الملل موظف هستند از اجازه‌دادن به هر طرف ثالثی که از قلمرو آن‌ها برای هر نوع اقدام تجاوزکارانه و ایذایی علیه کشورهای  دیگر استفاده کنند، ممانعت کنند. بنابراین قاعدتاً اگر از خاک یک کشوری علیه جمهوری اسلامی ایران تعرضی صورت بگیرد، آن نقطه طبق حقوق بین‌الملل به عنوان یک هدف مشروع تلقی خواهد شد، اما ما به حفظ روابط دوستانه و نزدیک با همه کشورهای منطقه و همسایگان مصمم هستیم.
  • درباره ادعای آمریکا درباره تعطیل ساختن برنامه غنی سازی در ایران: بحث بسیار روشن است و نباید آن‌را پیچیده کرد. ما در عمل، حق خود را اعمال می‌کنیم. موضوعی که به عنوان موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران مطرح است، مبتنی بر ماده ۴ معاهده عدم اشاعه است. حق کشورهای عضو است که در بطن آن، موضوع چرخه سوخت و غنی‌سازی هم وجود دارد. برنامه هسته‌ای ایران به صورت کامل تحت نظر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی است. آن‌ها به صورت روزانه در حال رصد هستند، هیچ انحرافی از ماهیت صلح‌آمیز مشاهده نشده است. عزم ما برای اینکه برنامه هسته‌ای خود را صلح آمیز نگه داریم، قبلا اثبات شده است و در آینده هم هیچ برنامه‌ای برای عدول از این موضع اصولی وجود ندارد. بنابراین فکر می‌کنم روشن‌تر از این واقعاً نمی‌توان مواضع جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد.
  • روابط تهران و ریاض: روابط ایران با عربستان به خوبی در حال تقویت است، ولی  در مورد کنسولگری و اینکه چه زمانی تصمیم بگیرند کارش را به صورت عادی و در مکانی که وجود دارد به پیش ببرند به خودشان مربوط است و آنچه که مهم است این است که مسیر روابط ۲ کشور در سطوح مختلف به خوبی جلو می‌رود.
  • درباره موضع ایران نسبت به حملات اسرائیل به سوریه: رژیم صهیونیستی همه امکانات و زیرساخت‌های مدنی، تحقیقاتی و دفاعی سوریه را به عنوان هدف مشروع تلقی می‌کند و از هیچ اقدام شرورانه‌ای برای تخریب بیش از پیش سوریه نه صرفاً به عنوان سوریه به مثابه یک سامانه اقتصادی بلکه به عنوان یک ملت-دولت فروگذار نکرده است. حفظ یکپارچگی و ثبات در سوریه، توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به این کشور و همچنین ایجاد زمینه برای مشارکت همه اقشار این کشور در مورد آینده سوریه، مورد تاکید ما در بحث سوریه است. رایزنی‌های نماینده ما در امور سوریه با مقامات کشورهای منطقه در راستای کمک به حفظ و تقویت ثبات در غرب آسیا انجام می‌شود، با در نظر گرفتن این واقعیت که سوریه جزء لاینفک ثبات و امنیت در منطقه است.
  • درباره مواضع ضد ایرانی فرانسه: ما فرانسه و سایر کشورهای اروپایی را به ایفای نقش سازنده در هر روند مذاکراتی دعوت می‌کنیم. برخی از رفتارها و گفتارها یادآور مجموعه رفتارهایی است که در سنوات قبل شاهد آن بودیم، رفتارهایی که حتماً سازنده نبود. برخی از مواضعی که از طرف فرانسه بیان می‌شود، به هیچ عنوان در حقوق بین‌الملل مبنایی ندارد و کاملا مغایر با حقوق بین‌الملل است و از لحاظ منطقی قابل پذیرش نیست.
  • توافق راهبردی ایران و روسیه: این معاهده با سرعت در حال پیگیری است. لایحه تصویب این معاهده از سوی وزارت خارجه مدتی قبل به هیات دولت ارسال شد و بعد از  بررسی‌هایی که انجام شد، فکر می‌کنم که هفته گذشته برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
  • امنیت مرزهای ایران و عراق: هم دولت عراق و هم جمهوری اسلامی ایران و مقامات اقلیم کردستان واقف بر ضرورت برقراری امنیت در ۲ سوی مرزها هستند و خوشحال هستیم که مقامات ذی ربط عراق در راستای تعهداتی که بین ۲ کشور وجود دارد، تلاش دارند گام‌های مشخصی برای اطمینان از امنیت مرزهای مشترک بردارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *