هرچند سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که روابط «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی بسیار قوی است، اما گمانهزنیها درباره اختلافات ترامپ و نتانیاهو ادامه دارد. برخی ناظران معتقدند ترامپ و نتانیاهو در پروندههای مختلفی اختلاف نظر دارند و نتانیاهو مخالف برخی تصمیمهای اخیر ترامپ بوده که در مواردی به طور صریح بیان کرده است.
توافق آمریکا و یمن
در حالی که اسرائیل در حال حمله به یمن بود، ترامپ از توافق آمریکا با حوثیها خبر داد، توافقی که شامل عدم حمله آنها به اسرائیل نمیشود و این باعث شد نتانیاهو مدعی شود؛ اسرائیل خودش از خود دفاع خواهد کرد.
مذاکرات هستهای ایران
اگر چه آمریکا در مذاکرات هستهای ایران خواستههای حداکثری صهیونیستی را درباره تعطیل ساختن غنیسازی اورانیوم در خاک ایران دنبال میکند، اسرائیل به هیچ وجه از توافق هستهای میان واشنگتن و تهران راضی نیست. نتانیاهو به دنبال تحمیل هزینه جنگ به آمریکا است. با این حال ظاهراً ترامپ میان منافع کشورش و منافع تل آویو تمایز قائل است،
برخی تحلیلگران غربی میگویند نتانیاهو در پروندههای مربوط به خاورمیانه مطیع تام ترامپ نیست و این خشم رئیس جمهور آمریکا را برمیانگیزد. از سوی دیگر نام اسرائیل در لیست کشورهای هدف ترامپ در سفر جاری به خاورمیانه وجود ندارد این در حالیست که سفیر اسرائیل در واشنگتن همه تلاش خود را کرد تا ترامپ توقفی هر چند کوتاهی در تلآویو داشته باشد اما ترامپ گفت که برنامهای برای این سفر ندارد.
البته در میانه این بحثها وزیر امور استراتژیک اسرائیل «ران درمر» به واشنگتن سفر کرد تا موارد قابل ترمیم را ترمیم کند. در یک اتفاق غافلگیر کننده او برخلاف پروتکلهای ریاست جمهوری که ملاقاتهای رئیس جمهور را منحصر در مقامات عالی کشورها میکند، با رئیس جمهور آمریکا مستقیماً دیدار کرد. او مکالمه طولانی مدتی با مسئولان آمریکایی داشته و برخی منابع مدعی هستند که مقامات کاخ سفید به درمر گفتهاند که ترامپ اجازه نمیدهد نتانیاهو با او بازی کند و برای بر هم زدن توافق هستهای با تهران تلاش نماید.
با تمام تفاسیر یک سوال همچنان به قوت خود باقی است؛ «آیا این یک بایکوت واقعی است یا صرفاً یک شرایط زودگذر و تاکتیکی؟»